På 1600-talet uppkom den första Pimentón som görs av spansk röd paprika. Den röktorkas över ekeldar i 13 till 15 dagar innan den mals ner till pulver. Capsicum annum är det latinska namnet och det är ämnet capsicum som gör dem så starka. Det är pimentón som ger chorizo och lomo dess speciella karaktär. Finns i smakerna söt (dulce), medelstark (agridulce) och stark (picante).
Ursprungsland | Spanien |
---|---|
Nettovikt i kilo | 0,07 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 40 |
Kolli per lav | 6 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 8411388020436 |
Kylvara | Nej |
Ingredienser | Mald, rökt paprika. Här har man valt en blandning av milda och starka paprikafrukter. |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 1225 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 293 |
Fett | 12,5 |
Varav mättade fettsyror | 1,88 |
Kolhydrat | 30,1 |
Varav sockerarter | 6,41 |
Protein | 15,1 |
Salt | 0,14 |