En liten ost med stor personlighet tillverkad av opastöriserad komjölksost. Utvecklas från krämig till att bli torrare och med ännu mer smaknyanser. Lagringstiden är densamma som att åka mellan Lyon och Paris, därav namnet. Kommer i en liten keramikform och produceras i Vercors nära Grenoble i Frankrike.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 0,08 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 12 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad MJÖLK från ko, mjölksyrabakterier, salt, löpe. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1138 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 275 |
Fett | 23 |
Varav mättade fettsyror | 18 |
Kolhydrat | 0,9 |
Varav sockerarter | 0,6 |
Protein | 15 |
Salt | 1,66 |