Speck är ytterdelen av skinkan som behandlats på Tyrolervis. d.v.s. att köttet först kryddas rikligt med havssalt och kryddor (t.ex. lagerblad, enbär, peppar, kanel, muskotnöt och koriander) för att sedan lufttorkas och till sist röks den med arom från enbär eller pinjeträd vid max. 20 grader i flera dagar. Därefter lufttorkas den under luftiga och kyliga förhållanden i upp till sex månader.
Varumärke | Zuarina |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 0,8 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 6 |
Kolli per lav | 18 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 8032998128826 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Fläskkött*, salt, dextros *, kryddor *, antioxidant: natriumaskorbat, konserveringsmedel: natriumnitrit. * från ekologiskt lantbruk |
---|---|
Allergener | Nej |
Energi (Kj/100g) | 1572 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 378 |
Fett | 27 |
Varav mättade fettsyror | 11 |
Kolhydrat | 0,7 |
Varav sockerarter | 0,3 |
Protein | 33 |
Salt | 4,1 |