Pastöriserade Fourme d'Ambert från mejeriet Dischamp som har tillverkat raffinerade lokala ostar sedan 1911. Idag är ostarna några av de mest uppskattade från Auvergneregionen. Komjölk från de bästa producenterna i Centralmassivet och AOP-märkt enligt reglerna. Delikat och härlig sötma i smaken, erbjuder rustika toner och nyanserade aromer samt en len krämighet. En av de mildare blåmögelostarna.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2,2 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kolli per lav | 12 |
Lager per pall | 6 |
EAN-nummer | 3151820431011 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | pastöriserad KOMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, löpe, Penicillium roqueforti. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1410 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 340 |
Fett | 28 |
Varav mättade fettsyror | 19 |
Kolhydrat | 2 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 20 |
Salt | 2,5 |