Expedition alpost! En unik ost där affinaget har stor betydelse. Den tillverkas av den finaste mjölken, utan tillsatser, i små volymer, endast under sommaren och endast på alptoppen Musenalp i Schweiz. Här på mellan 1300-1700 meters höjd betar varje sommar 40 kor fritt, skötta av Josef och Andrea Herger. Certifierad alpost där GPS-koordinaterna från där den är tillverkad är tryckt på etiketten.
Varumärke | Terroir Suisse |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2382194700002 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, löpe, mjölksyrabakterier |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1597 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 385 |
Fett | 31,5 |
Varav mättade fettsyror | 18,9 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 25,4 |
Salt | 1,4 |