Gruyère i kil från Schweiz egen ostguru Rolf Beeler, lagrad 18 månader. Rolf Beelers knep är att inte använda saltlaken genom hela lagringen utan att gå över till rent vatten vid den regelbundna smörjningen. Detta gör osten mindre salt och låter den utveckla sina naturliga smakkomponenter fullt ut. Smaken är storslagen och nötig med en lång sötma. Skorpan ej ätbar.
Varumärke | Rolf Beeler |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 4 |
Avrunnen vikt i kilo | 4 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, animaliskt löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1645 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 397 |
Fett | 32,1 |
Varav mättade fettsyror | 19,4 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 26,9 |
Salt | 1,5 |