Toggenburger i hjul från Schweiz egen ostguru Rolf Beeler, lagrad 3-4 månader. Det började med att Beeler och Schmid inte ville termisera mjölken som de använde till sin Appenzell-variant, något Appenzell-organisationen krävde för att anpassa sig till EU:s krav. De gjorde då en egen opastöriserad bergsostvariant, en underbar lagrad ost som inte uppvisar den bitterhet som den termiserade varianten kan ha.
Varumärke | Rolf Beeler |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 6 |
Avrunnen vikt i kilo | 6 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrabakterier, animaliskt löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1576 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 380 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 18 |
Kolhydrat | 0,7 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 26,7 |
Salt | 1,4 |