Fricâlin tillverkas av opastöriserad komjölk i kantonen Freiburg i Schweiz. Efter att osten har pressats ner i formen så lagras Fricâlin först i en månad i mejeriet, varefter den transporteras till den närliggande staden Bulle för vidare lagring. Total lagringstid är ungefär 6 månader. Fricâlin har en kraftig smak med aromer av färsk mjölk och med härliga nötiga aromer.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 7 |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2328556800003 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1596 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 385 |
Fett | 31 |
Varav mättade fettsyror | 18,6 |
Kolhydrat | 0,6 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 25,8 |
Salt | 1,5 |