Happy cow – happy Gouda”. Holländsk gårdsost producerad på den första mjölken från kornas första dag ute på bete i vårens nya färska gräs efter en lång vinter. Det är den dagen som korna släpps ut för första gången på våren och de skuttar runt på fälten i ren livsglädje och den kan man nästan känna i denna ost som är enormt rik på smak och karaktär.
Ursprungsland | Nedeländerna |
---|---|
Nettovikt i kilo | 3 |
Avrunnen vikt i kilo | 3 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Termiserad (<68º) koMJÖLK , salt, animaliskt löpe, mjölksyrabakterier, E251 (natriumnitrat) |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1565 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 377 |
Fett | 30,8 |
Varav mättade fettsyror | 20,1 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 22,5 |
Salt | 1,9 |