1 / 1
Gruyère Alpage AOP, Terroir Suisse Selection, tillverkas endast på sommaren, ungefär från mitten av maj till mitten på oktober. Korna går på bete i Alperna där de får sin näring från en mångsidig betesmark vilket gör mjölken mycket aromrik och aromerna bevaras i ostmassan. Förutom den mer eller mindre salta grundsmaken dominerar en fruktighet i smaken. Lagrad 13-16 mån. Säsongsvara.
Varumärke | Terroir Suisse |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 3,7 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
EAN-nummer | 2382192600007 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK, syrningskultur, löpe, salt. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1652 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 398 |
Fett | 32 |
Varav mättade fettsyror | 17,9 |
Kolhydrat | 0,5 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 27 |
Salt | 1,5 |