Familjen Monnin har tillverkat ost i flera generationer och de har sitt mejeri i Juraregionen i östra Frankrike. Meule des Alpes tillverkas av mjölken från kornas sommarbete. Den lagras i minst 6 månader och har en särpräglad smak av nötter och smör, en smak som är typisk för ostarna i området.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 2,5 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 2 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1736 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 418 |
Fett | 34 |
Varav mättade fettsyror | 18,8 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 28,1 |
Salt | 6 |