Vacherin fribourgeois AOP är en schweizisk ost av opastöriserad mjölk som traditionsenligt tillverkas i kopparkittlar. Den lagras på granplankor och tvättas med saltvatten under den 5 månader långa lagringen där den utvecklar en krämig, mjuk konsistens och en lätt syrlig smak. Utmärkt smältförmåga, används ofta i fondue.
Ursprungsland | Schweiz |
---|---|
Nettovikt i kilo | 7 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 1 |
EAN-nummer | 2328556900000 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe. Skorpan ej ätbar. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1518 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 366 |
Fett | 30 |
Varav mättade fettsyror | 19 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 24 |
Salt | 1,5 |