Gruyère Alpage AOP, Terroir Suisse Selection, tillverkas endast på sommaren, ungefär från mitten av maj till mitten på oktober. Korna går på bete i Alperna där de får sin näring från en mångsidig betesmark vilket gör mjölken mycket aromrik och aromerna bevaras i ostmassan. Förutom den mer eller mindre salta grundsmaken dominerar en fruktighet i smaken. Lagrad 13-16 mån.
Varumärke | Terroir Suisse |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 0,16 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 15 |
EAN-nummer | 2382190500002 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK 98.5 %, salt 1.5 %, mjölksyrabakterier, animaliskt löpe, kryddor. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1662 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 400 |
Fett | 32 |
Varav mättade fettsyror | 19,4 |
Kolhydrat | 0,1 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 28 |
Salt | 1,5 |