Il Pizzino är en mjuk och krämig rödkittsost gjord av pastöriserad komjölk. Namnet på osten kommer från en stad med gamla anor i Valtaleggio i norra Italien. Den lagras i minst 40 dagar för att formen och smaken ska bli rätt. Osten har en unik, härlig smak. Förvaras i kylskåp och bör tas ut ca 20 minuter före servering.
Varumärke | CasArrigoni |
---|---|
Ursprungsland | Italien |
Nettovikt i kilo | 0,55 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 4 |
Kolli per lav | 33 |
Lager per pall | 10 |
EAN-nummer | 2/420901 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | KoMJÖLK, salt, löpe. |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1277 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 308 |
Fett | 25 |
Varav mättade fettsyror | 19 |
Kolhydrat | 1,1 |
Varav sockerarter | 0,5 |
Protein | 19 |
Salt | 2,2 |