En säsongsost som säljs mellan september och april. Tillverkas av opastöriserad komjölk och säljs i granträaskar. Kallas för Vacherin i dagligt tal. Den har en rynkig yta med en underbar krämig konsistens med många smaknyanser. Vår ost kommer från berget Mont d'Or och produceras i kopparkar enligt gamla traditioner. Lagrad i ca sex veckor.
Ursprungsland | Frankrike |
---|---|
Nettovikt i kilo | 0,65 |
Enhet | Styck |
Antal per kolli | 6 |
EAN-nummer | 3520115810242 |
Kylvara | Ja |
Ingredienser | Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, MJÖLKkultur |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1156 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 277 |
Fett | 23 |
Varav mättade fettsyror | 16 |
Kolhydrat | 0 |
Varav sockerarter | 0 |
Protein | 18 |
Salt | 1,4 |