Vår schweiziska Vacherin Mont-d’Ors tillverkas av opastöriserad komjölk hos ett fåtal mindre tillverkare som producerar osten i kopparkar enligt gamla traditioner. Inte bara mjölken utan även träbarken som används och virket till lådorna kommer från regionen Vacherin Mont d’Or. Säsongsost från mitten av september till påsk. Ytan är karakteristiskt skrynklig med en krämig konsistens och med många smaknyanser. Lagrad ca fyra veckor.
Varumärke | Vacherin-montdor |
---|---|
Ursprungsland | Schweiz |
Nettovikt i kilo | 0,45 |
Enhet | Kilo |
Antal per kolli | 10 |
EAN-nummer | 2382195100009 |
Kylvara | Nej |
Ingredienser | Opastöriserad MJÖLK från ko, salt, mjölksyrabakterier, löpe |
---|---|
Allergentyp | Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1220 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 294 |
Fett | 24 |
Varav mättade fettsyror | 15 |
Kolhydrat | 0,5 |
Varav sockerarter | 0,1 |
Protein | 19 |
Salt | 1,5 |